Logopediste in Ekeren

De Wijze Uiltjes helpt je bij taal-, leer- en articulatiestoornissen 

De Wijze Uiltjes in Ekeren werd opgericht door logopediste Sara Tanasale. De Wijze Uiltjes is een praktijk voor logopedie die kinderen met leer-, articulatie- en taalstoornissen begeleidt. 

De naam van de praktijk werd zorgvuldig uitgekozen: alle kinderen die bij De Wijze Uiltjes over de vloer komen voor logopedie, zijn stuk voor stuk wijze individuen. Alleen… Ze hebben wat hulp en ondersteuning nodig bij het overwinnen van moeilijkheden. 

Voor wie is De Wijze Uiltjes er?

De Wijze Uiltjes ontwikkelt logopedie op maat voor kinderen die te maken krijgen met: 

  • leerstoornissen
  • taalstoornissen
  • articulatiestoornissen / oromyofunctionele therapie (OMFT)


Dat zijn zware woorden om iets heel eenvoudigs te zeggen: soms loopt leren of praten niet van een leien dakje. Wat extra hulp kan in dat geval het verschil maken. 

Hoe kan jij je kind aanmelden?

Eerst en vooral: bel ons gerust even op. Dat kun je zelf doen, maar je kunt ook doorverwezen worden door de school, het CLB of een arts.

We maken met jou een eerste afspraak en vragen je om er ook eentje te maken bij de huisarts, kinderarts of NKO-arts. Die bezorgt je een voorschrift voor het logopedisch onderzoek waarmee wij van start kunnen gaan. 

Hoe werkt het logopedisch onderzoek?

Eerst bekijken we de problematiek grondig om zo de juiste hulpvraag te kunnen bepalen. Nadat het onderzoek uitgevoerd werd, kunnen we een dossier opmaken dat ervoor zorgt dat je in aanmerking komt voor een terugbetaling. Het verslag van het onderzoek ontvang je zo snel mogelijk. Hiermee ga je weer langs de kinderarts of NKO-arts die je op basis van dat verslag een voorschrift voor logopedische therapie geeft. 

Wat houdt logopedische behandeling?

Als alle attesten in orde zijn, starten we samen de therapie op - meestal een tweetal weken na de eerste aanmelding. We zorgen voor een haalbaar plan op maat en geven af en toe korte taken mee naar huis zodat je verder kunt oefenen. Een sessie duurt 2 x 30 minuten of één keer een uur en gaat wekelijks, ook tijdens de vakanties, door.